piraattituomas

Vuokratyötä tarjolla Fukushimassa! Kyllä, ihan oikeasti!

Niin, tiesitkö muuten, että Fukushiman reaktoria korjaamaan pääsee nyt myös vuokramiehenä? Työterveydenhuolto on kuulemma tappavan hyvin järjestetty. Palkka tosin on viis tonttua päivältä, joten.. hmm.. kai sitä voisi yhdeksi päiväksi... voisi kirjoittaa hyvän raportin liitolle työolosuhteista ja muusta sellaisesta...

Amerikkalainen vuokrafirma ainakin palkkaa väkeä:

http://rt.com/usa/news/usa-company-radioactive-fukushima-workers/

Japanilainen myös:

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=ja&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.zakzak.co.jp%2Fsociety%2Fdomestic%2Fnews%2F20110329%2Fdms1103291135002-n1.htm

Jos kaipaat kansainvälistä työkokemusta, olet luonteeltasi aktiivinen ja sosiaalinen, etkä kaihda jännittävää ja haasteellista työympäristöä, olet hakemamme henkilö! Paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä! Takuupalkka ja provisio! Lisäksi asuntoetu, ja työterveydenhuolto!

 

Ammattiliittojen jäsenille ilmoittanemme, että otamme heihin yhteyttä, jos tulevat valituksi.

 

Pulaa on erityisesti hitsareista ja valumiehistä.

 

Neuvostoliitto aikanaan käytti reserviläisiä Tshernobylin laskeuman torjuntaan. Itse voimalaitoksen alueella työskennelleitä reserviläisiä palkattiin 3500, ja heitä kutsuttiin bioroboteiksi. Monet heistä kuolivat säteilyn aiheuttamiin sairauksiin, ja kaikki sairastuivat pysyvästi. He saavat nykyisin reserviläisen eläkettä, vastaavaa kuin muut sotaveteraanit - sellaisiksi Venäjän valtio heidät käsittää, sillä he taistelivat näkymätöntä, ihmisen itse itselleen valmistamaa teknistä vihollista vastaan.

 

Fukushima on ihan eri juttu kuin Tshernobyl. Siellä tarvitaan 27 vuokratyömiestä.

 

Neuvostoliittolainen reserviläinen ansaitsi enemmän eläkettä, sai parempaa työterveydenhuoltoa, paremmat työsuhde-edut ja enemmän arvostusta osakseen (kansallissankarin arvomerkin) kuin länsimainen vuokratyöläinen samasta työstä. Tosin, vuokratyöläiselle luvataan enemmän palkkaa.

 

Mitä mieltä olette? Sallisiko Suomessa laki vuokratyömiesten käytön Fukushiman reaktorin paikkaamisessa? Pitäisikö sallia? Onko se moraalisesti oikein? Kuinka paljon vuokramiehelle täytyy maksaa provisiota, että hän suostuu myymään henkensä -tai ainakin terveytensä- työnantajalleen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

K Veikko

Työn luonteen vuoksi korkea ikä katsotaan eduksi.

fabu land

Niin, eipä nuoren lapsettoman miehen kannata sitä säteilyä pieniäkään lisäannoksia huvikseen munilleen ottaa. Jos ei itse saakaan vuosien päästä syöpää, voi tulla sperman laatuun ja määrään laskua tai sitten vaimo saa vaan varhaisen keskenmenon tai lapsi mutaation...

fabu land

1
Ensinnäkin Suomessa kai ihan sama voimalatyöntekijän turvaraja kuin kansainvälisesti on suositeltu eli mikä on periaatteessa Japanissakin. Eli 50mSv/v, ja hätätilanteissa voidaan nostaa 100 MSv/v. Fukushimassa se nostettiin hallituksen siunauksella 250 mSv/v.

2
Tässä osin samaa ja hieman täydennystä työoloista perjantain Guardianissa:
http://www.guardian.co.uk/world/2011/apr/01/japane...

Tsherobyliin ei muuten palkattu, vaan "määrättiin" jopa 600 000 neuvostoliittolaista miestä määräämättömäksi ajaksi, viiden vuoden aikana. Joukossa oli esim. virolaisia. Nuo 3500 ovat ilmeseisti olleet akuutin vaiheen "likvidaattoreita"? Tshernobylissä ei tietääkseni voitu käyttää korkean säteilyn vuoksi konerobotteja noissa hommissa, koska ne (niiden elktroniikka) menevät toimintakyvyttömiksi voimakkaasta säteilystä...

Tämän viikkoinen Ruotsin tv-uutisten klippi kertoo Tshernon siivoajasankareista. Virolainen vaimo kertoo että mihen lähtö näytti kuin aikoinaan passitukselta Siperiaan. Mies kertoo että kaikki lupaukset uusista asunnoista ja muista herkuista oli tyhjää puhetta. Palkkioksi tuli mm. psyykkisiä ongelmia, osa alkoholisoitui ja osa teki itsemurhan. Virolaisista (486) 88 (vain)sairastui syöpään.

http://playrapport.se/video/2375381

3 (Musiikkivideo "biorobottien" kunniaksi:
http://www.youtube.com/watch?v=47CajBTgAms)

Käyttäjän JaniRantala kuva
Jani Rantala

No johan oli kirjoitus. Montakohan sataa tuhatta kaivosmiestä työskentelee paskalla palkalla hiilikaivoksessa. Hiilikaivoksissa delaa tuhansittan joka vuosi ja sairastuu lienee kymmeniä tuhansia. Puuttuispa joskus joku tähän ongelmaan.

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Kyllä hiilikaivostaminen voidaan teknisesti järjestää kaivosmiehille terveellisesti. Olen samaa mieltä. Likaiseen kaivostamiseen täytyy puuttua!

Toimituksen poiminnat