piraattituomas

Lupaan vetää jointin Eduskunnan täysistunnossa.

siis jos minut valitaan Eduskuntaan sunnuntaina, lupaan heti ensimmäisessä täysistunnossa polttaa jointin, siis kannabissavukkeen, ainakin gramman kukkaa käärittynä sellaiseen kunnon reefferiin.

Teen samalla selväksi muille kansanedustajille, että kukka on paitsi täysin harmiton päihteenä (niin sosiaalisilta kuin terveysvaikutuksiltaan), myös merkittävä hyötykasvi, jota ei voi jättää huomiotta.

Olen ehdolla Keski-Suomen vaalipiirissä numerolla 24

Ostan jointin täysistuntoa varten erikseen. Tuossa jointissa ei tule olemaan tupakkaa, joten kyseenalaistan samalla istuntosalin tupakointikiellon. Tupakansavu on vaarallista. Tiedän sen itse entisenä tupakoitsijana, ja astmaatikkona. Tässä totean myös, etten kehoita ketään rikokseen, enkä suosittele lain rikkomista. Ehdotan lain muuttamista, mikä on ihan eri asia. Oma poltteluni rajoittuu tosiaan pariin kertaan vuodessa, kun saan sitä ilmaiseksi. En varmasti ole ainoa.

 

Lähdetään liikkeelle siitä, että kaikki kasvit ovat laillisia. Koko ajatus laittomista kasveista on naurettava!

Koko kannabiskantani voi lukea kotisivuiltani.

 

JA KATSOKAA HYVÄT IHMISET SE FILMI

Se on tekstitetty suomeksi.

 

Maanantaisessa päätöksessään Korkein Oikeus (KKO) pani täytäntöön hampunviljelijä Timo Haaran saaman 18 kuukauden ehdottoman vankeustuomion.

Hänellä ei ole oikeutta valittaa tuomiostaan.

Hänen elinkeinonsa on uhattuna vain siksi, että lain tulkinta kyseenalaistaa hänen kasvattamiensa kasvien laillisuuden niiden korkean THC -pitoisuuden vuoksi. Maanviljelijä Haaran viljelemä lajike on suomalainen maatiaislajike, sama, joka on kasvanut hänen kotitilallaan jo yli 400 vuotta.

Siis lain TULKINTA, ei laki. Hampun kasvattaminenhan sinänsä ei ole kiellettyä, jos kasvattaminen tapathuu kuitu- öljy- elintarvike- tai lääketuotantotarkoituksessa. Timo Haara on menetellyt juuri näin.

Tuomio on siis LAITON, monessakin suhteessa.

Kannabiksen kasvattajaa voidaan epäillä joka tapauksessa huumausainerikoksesta, vaikka hän harjoittaa lainmukaista, EU -direktiivien säätelemää elinkeinoa. Jos lainmukaista elinkeinoa harjoittavan viljelijän kannabiksen THC -pitoisuus on 0,01% tai vaikkapa 50%, sillä ei huumausainelainsäädännön mukaan ole mitään merkitystä.

Ensinnäkin Timo Haara on harjoittanut lainmukaista elinkeinoa, ja KKO ei pystynyt osoittamaan hänen harjoittavan huumausaineen tuotantoa. Toiseksi, mitä sitten jos hän harjoittaisikin? Hampun kotikasvatus on Suomessa yleistynyt muutenkin.

Kolmanneksi, perustuslaki takaa jokaiselle ruumiillisen koskemattomuuden, sekä oikeuden saada oikeudenmukainen, puolueeton oikeudenkäynti. Sekä itse kannabista koskeva huumelainsäädäntö , että KKO:n päätös ovat ristiriidassa Perustuslain pykälien 7 §, (oikeus koskemattomuuteen) 10 § (yksityiselämän suoja) että 15 §:n (omaisuuden suoja) että 21 §:n (oikeusturva) kanssa.

Kannabiksen viljely lainmukaisena elinkeinona ei siis saa rajoittua, koska toinen laki, eli huumausainelaki on ristiriidassa lain elinkeinotoiminnasta, ja perustuslain kanssa.

Olen sen verran idealisti, että uskon perustuslain olevan lainsäädäntömme korkein kulmakivi. Perustuslain julistamia oikeuksia saa rajoittaa vain tarkoin määritellyissä poikkeustilanteissa.

Näitä edellytyksiä on koottu esimerkiksi Perustuslakivaliokunnan mietinnössä 25/1994. Edellytyksiä ovat mm:

- "Rajoitusperusteiden tulee olla hyväksyttäviä. Rajoittamisen tulee olla painavan yhteiskunnallisen tarpeen vaatima."

- "Rajoitusten tulee olla välttämättömiä hyväksyttävän tarkoituksen saavuttamiseksi. Jokin perusoikeuden rajoitus on sallittu ainoastaan, jos tavoite ei ole saavutettavissa perusoikeuteen vähemmän puuttuvin keinoin."

Mikä on sellainen painava yhteiskunnallinen tarve, joka on saavutettu ja joka on mahdollista jatkossakin saavuttaa vain ja ainoastaan rankaisemalla yksityistä henkilöä niin sosiaalisesti, kuin terveydenkin kannalta luotettavien tutkimusten mukaan täysin harmittoman päihteen käytöstä, samalla sallien joidenkin muiden päihteiden käyttö? (tupakka, alkoholi)

 

Kannatan hampun ja kannabiksen viljelyn täydellistä vapauttamista ja kannabiksen myynnin täydellistä vapauttamista täysi-ikäisille, sekä päihdekäyttöön tarkoitettujen kannabistuotteiden verottamista tupakka- ja alkoholituotteiden tapaan.

 

Tarvitsen 8000 ääntä tullakseni valituksi Eduskuntaan. Keski-Suomessa on varmasti niin monta kannabiksen laillistamisen kannattajaa. Ainakin salaa olette. Jos äänestät minua, sat edustajan, joka ajaa asiaasi, eikä tee kompromisseja. Vaalibudjettini on nolla euroa, tarkoituksella. Minua ei sponsoroi kukaan muu, kuin sinä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

J. Gagarin

Tupakkakin on laillista, mutta sitä ei saa polttaa eduskunnan täysi-istunnossa. Savuhaittaa luodessaan kannbis on tässä mielessä verrattavissa tupakkaan, joten sen polttaminen täysistunnnossa rikkoisi määräyksiä vaikka se olisi yhteiskunnassa laillistettukin.

Mielestäni lähestymistapasi asiaan on virheellinen.

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Päivitys näkyy tuolla ylempänä: Ostan jointin täysistuntoa varten erikseen. Koska tuossa jointissa ei tule olemaan tupakkaa, joten kyseenalaistan samalla istuntosalin tupakointikiellon. Tupakansavu on vaarallista. Tiedän sen itse entisenä tupakoitsijana, ja astmaatikkona.

J. Gagarin

"Koska tuossa jointissa ei tule olemaan tupakkaa, joten kyseenalaistan samalla istuntosalin tupakointikiellon."

En ymmärrä tuon lauseen merkitystä. Voitko muotoilla sen loogisemmaksi ja kieliopiltaan oikeammaksi?

Käyttäjän artolampila kuva
Arto Lampila

Ottamatta kantaa kannabikseen sen kummemmin, mutta se mikä itselleni särähti oli nimenomaan sana päihde. Alkoholi on laissa sallittua, en silti halua kansanedustajan käyttävän sitä, tai muitakaan päihteitä istuntosalissa.

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Kunhan otan kantaa. Vaikken poltakaan kannabista itse säännöllisesti, voisin tehdä sen julkisesti ihan vain siksi, että muutkin tietävät sen olevan harmitonta. oma poltteluni rajoittuu tosiaan niihin harvoihin kertoihin, kun saan sitä tovereiltani ilmaiseksi kerran pari vuodessa. Mutta miksi se kielletään keuhkoahtaumapotilailta?

Ilkka Järvelä

Juuri tällaiset tyypit kuten Santakallio ja Panu Horsmalahti vie uskottavuuden Piraateilta. Jos politiikkanne oikeasti on tuota niin toivon todella että yhtään Piraattia ei valita. Blogikirjoitus sopii samaan pelleosastoon yhdessä Vihreiden ja Vasemmistoliiton edustajien höpöhöpö-tekstien kanssa.

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Olen kokeillut kaikkia kolmesta suuresta, tupakkaa, alkoholia, ja marihuanaa. Marihuana on näistä kaikkein vähiten vaarallinen, ja vain se on kielletty. Miksi saan vetää laillisesti perseet olalle irkkubaarissa ja tehdä itsestäni pellen, polttaa keuhkoni puhki tupakkaa ja käydä läpi kalliita sairaalahoitoja, mutta en saa polttaa marihuanaa, vaikka sillä ei ole mitään dokumentoituja terveyshaittoja tai sosiaalisia ongelmia jotka johtuvat marihuanasta?

Ilkka Järvelä

Jos tuo oli kommentti minulle ja jos luulet että haluan alkaa kanssasi väittelyyn nautintoaineiden vaarallisuudesta niin kerron sulle että en halua.

Meillä on juuri nyt todella tärkeitä asioita eduskunnan ratkaistavaksi mukaanlukien budjettivaje. Toivon todellakin että teemalla "pössyttely lailliseksi" ei pääse kansanedustajaksi.

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

On minulla ihan oikeita ajatuksiakin. Suosittelen tutustumaan tähän aihealueeseen. http://fi.wikipedia.org/wiki/Talousdemokratia

Budjettivajeeseen saadaan jotain rotia paneutumalla ensisijaisesti siihen, miten raha luodaan, ja kuinka suuri osa siitä - vai tuleeko sen ollakaan - yksityistä luottoa, joka käy rahasta.

Miksei valtio tuota kiertoon suvereenia valuuttaa joko itsenäisen keskuspankin kautta tai suoraan kassasta projektien välityksellä? Miksei kultaa ja hopeaa käytetä laajemmin valuuttana? Miksei meillä olla edes harkittu maakunnallisia pankkeja, ja WIR -valuuttoja?

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ku...

Olin Argentiinassa tammikuussa 2002, talouskriisin vilkkaimpaan* aikaan. Argentiina kesti kriisinsä pääosin käyttämällä alueellisia valuuttoja peson rinnalla.

*Argentiinassa oltiin juuri valittu viikon sisään viides presidentti ja hallitus. Maan talous oli romahtanut täydellisesti, ja maan vauras keskiluokka oli hävinnyt yhdessä yössä, valuuttakurssin romahdettua.

. .

Irkkubaarissa on huomattavasti mukavampaa?

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Onhan siellä mukavaa, mutta päätä särkee usein seuraavana aamuna kun sieltä ryömii taksiin pilkun jälkeen. Tampereella on kiva irkkubaari, missä saa ruokaakin.

Janne Kotilainen

Et tule pääsemään eduskuntaan.

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Tiedän, että todennäköisyys tullakseni valituksi on pieni. mutta ei Eduskuntaan "päästä". Sinne mennään "edustamaan kansaa". Suomessa kannabista on kokeillut ainakin Suomalaisista 15–24-vuotiaista 25 % on kokeillut kannabista ainakin kerran.

Lähde http://stats05.emcdda.europa.eu/en/elements/gpstab...

Toisin sanoen, joka kymmenes kadulla vastaan kävelevä on kokeillut kannabista. Vuoden 2002 tilastojen mukaan.

Karu Kera

Jyväskylässä yliopistokaupunkina voi jopa joka toinen vastaan kävelevä olla kokeillut kannabista. Tilastot ovat koko maalta, mutta kannabiksen käyttö on yleisintä siellä, missä sen saatavuus on helpointa, kuten Jyväskylässä.

Käyttäjän mikaisomaa kuva
Mika Isomaa

Heeei, ei sisällä saa polttaa - muut kärsii. Höyrystäminen on muutenkin paremmaksi keuhkoille.

Karu Kera

Tanskassa pössöttelijöiden äänet hajautuvat vaaleissa useille eri puolueille:

Vaaliliitossa (Köpis): www.hampepartiet.dk & www.christiania-listen.dk

www.piratpartiet.dk (uusi puolue, eikä ole vielä osallistunut vaaleihin)

www.listepik.com (Århus)

www.nihilistisk-folkeparti.dk on maanlaajuinen ja sai äänivyöryn Köpiksessä kunnallisvaaleissa 2009 ohittaen äänimäärällään 20 muuta puoluetta ja vaalilistaa ja jopa yhden eduskuntapuolueen.

Janne P Hukkinen

Ensimmäinen mielikuva on kyllä hieman idioottimainen. Haikeaksihan se hieman vetää, kun näin tulee suustaan päästeltyä. Enhän tunne koko ihmistä. Toivotaan kuitenkin, että yleisellä mediamielipiteellä ei ole lööppisilmälasit yhtä kireällä ;]

Voisihan sen kannabiksen vapauttaa valtion valvottuun monopoliin ja terveellisimpään lajikkeeseen - kunhan ylipäätään päihteiden liikakäytön ongelmaan saadaan jokin toimiva mekanismi...

Janne P Hukkinen
ehdokas 172
Helsingin vaalipiiri
Piraattipuolue

http://HUKKINEN.JP hoitaa nettidemokratian eduskuntaan

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Kannabolaget.. hmmm.. kiitti tosta lauantain mielenosoituksesta...

Joni Hanski

Hyvin valitettavaa tämä nykyinen, USA:n huumediilereiden sanelema linja huumeita vastaan. Muttakun mitä muualla edellä, sitä Suomi perässä.

Usko demokratiaan horjuu herkästi kun huomaa että edes niin itsestäänselvästi pelkästään hyvä muutos kuin kasvien laillistaminen on yhä toteuttamatta, huolimatta siitä että tuotakin asiaa on aktiivisesti ajettu vuosia.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Eli jos hallituksemme on päättämässä vaikkapa tärkeistä verolinjauksista, niin sinä pössyttelet siellä..? Sanotko siellä kenties onnen pilvistä laiskasti hymyillen: "Ei tartte mitää veroja - zero veroja ... tsihiih..."

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Kommenttini iltalehden vaalikoneessa koskien verotusta:

Verotus on Suomessa organisoitu muutaman suuren yrityksen etuja ajatellen, jättäen huomiotta palkansaajat ja pienyrittäjät. Keskityn verottamisessa nimenomaan pienituloisten ja pienyrittäjien tukemiseen. Pääomaverotusta keskittäisin monopoleihin, finanssisektorille, ja kaikkein suurimpiin yrityksiin. Sukupolvenvaihdosta ei tule verottaa.

Lapsilisät kuuluvat kaikille, mutta pienituloisille perheille korotettuina.

Asuntolainan korkovähennys tulee kuluttajan saada täysimääräisenä, mutta pankin maksettavaksi antaisin veron korkotulosta. Näin saamme ohjattua yksityisten pankkien harjoittamaa keinottelua kestävämpään suuntaan.

Talousdemokraattina uskon, ettei verotuksen ja palvelujen välillä tarvitse tehdä kompromissia. Valtio voi laskea liikkeelle omaa, suvereenia valuuttaansa kotimaan vaihdantaa kattamaan, ja siten maksaa yhteiskunnan elintärkeät palvelut.

Mika Kuusela

Perkhele, fiksuin ja hassuin vaalilupaus tähän asti. Hienoa! Harmi, ettet ole täällä Vaasan vaalipiirissä. Akun Ankka ja kirkkovene saivat nyt vahvan haastajan. Hienoa!

Aa Koo

Jätä se pössyttely väliin ja keskity talousdemokratiaan!

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Jos kannabis saataisiin verotettavaksi tuotteeksi valtion monopoliin kuten viina tulisi siitä luultavasti verotuloja melko suuri summa.

Ja talousdemokratiasta voisi ottaa vaikka huonoksi vertailukohdaksi isojen puolueiden vaaliraha ja lahjusjupakat, en usko että ne kaikki ovat olleet ihan huuhaajuttuja ja median yliampumista.
Veikkaisin että kannabiksen laillistamisella tuotettaisiin enemmän työpaikkoja ja verotuloja pienille yrittäjille ja pikkukunnille kuin esim. maakuntakaavaa varten "lahjottu" kansanedustaja hävittää työpaikkoja ja verotuloja kyläkauppiailta ostoskeskuksella.

Shemu P

Jo otsikosta arvasin kirjoittajan puolueen. Oliko teitä useampikin nörtti istumassa iltaa ja miettimässä miten saisi julkisuutta vaalien alla? Ai niin, ette te istu yhdessä kuin larpeissa. Chattasitte.

Lopputulos:
Yksi laski pulkalla jokeen.
Toinen ehdotti maahanmuuttajia töihin bordelleihin.
Kolmas uhoaa polttavansa kukkaa eduskunnan ensimmäisessä istunnossa.

Hyvä pojat. Noin sitä pitää. Koetteko tehneenne palveluksen: a) itsellenne, b) omalle puolueellenne, c) molemmille?

Henry Vistbacka

Ihan hauska ajatus - itsehän rikoin pari päivää sitten lakia eduskuntatalon portailla: http://www.youtube.com/watch?v=mua9lpXxY9k

Mutta ensinnäkin passiivinen savu voi tosiaankin olla haitallista, ja toisekseen, kannabiskaan ei muutenkaan ole täysin haitaton päihde, olkoonkin että se on monessa mielessä vähemmän tuhoisa kuin alkoholi.

t: Kaikkien huumeiden laillistamista kannattava puoluetoverinne

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Jopa pakuri on nykyään laitonta, koska se on terveellistä. Se on kuulemma lääkeaine, ja pitää nykyisin testata jokaisen markkinoille tulevan tuotteen kohdalla erikseen, kuin lääkkeet. Samaan aikaan suuret lääkeyritykset "testaavat" tuotteensa itse, kenenkään valvomatta. Kannabiksen kieltäminen on vasta alkusoittoa.

Popular Mechanics julkaisi jo 1938 artikkelin esitellen ikivanhaa eurooppalaista viljelykasvia, hamppua "uutena miljardiluokan hyötykasvina". Vuonna 1938 miljardi dollaria oli enemmän rahaa, ehkä triljoona nykydollaria.

http://www.druglibrary.org/schaffer/hemp/popmech1.htm

Hampusta sai lehden mukaan yli 30 000 kuitu- ja sellutuotetta, ja lukemattomia elintarvike- ja lääketuotteita.

Öljyteollisuus, metsäteollisuus, kemiallinen lääketeollisuus, ja nykymuotoinen elintarviketeollisuus joutuisivat muuttumaan tai kärsimään raskaita tappioita.

Muutamaa vuotta myöhemmin hamppu ensin alistettiin luvanvaraiseksi, ja sen jälkeen kiellettiin. Puhuttiin hamppuhulluudesta.

Hampun polttelu saisi mustat miehet astumaan valkoisen miehen varjolle, ja nauramaan päälle.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Älä polta, laita cacaoon ja nauti aamuisin.

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Tuli mieleen tässä kaveriporukkani muutamaa vuotta aiemmin tekemä, nimeltäään ja teemaltaan sopiva elokuva. Itse en toki ollut mukana siinä leffassa, mutta Olli Ylinen, joka nyt vaikuttaa Intiasta, on sen tehnyt aika pitkälle ihan itse.

Korkein Oikeus
http://www.korkeinoikeus.com

Traileri alkaa pyörimään heti sivun latauduttua, ja siinä on äänet.

Leffa on ladattavissa kokonaan ilmaiseksi. Linkki lataussivulle on vasemmalla puolella etusivua.

Samuel Virkiö

Ja minä lupaan juosta munasillani koko Vatikaanin ympäri, jos minut valitaan paaviksi.

Toimituksen poiminnat