piraattituomas

Limusiinilla kouluun/töihin 250 km/h - 1€

Hollannissa kukkivat muutkin kuin tulppaanit.

Innovaatio Hollannissa ei vain kuki, se kantaa varsin makeaa hedelmää.

Ehkä sekin johtuu liberaalista poliittisesta ilmapiiristä, mutta joku, tai jokin, siellä ajattelee pahasti hiekkalaatikon ulkopuolella.

 

Ajatellaan, että asut Keravalla, mutta käyt töissä tai koulussa Leppävaarassa. Tuttu meininki - monet kaverini tekevät juuri niin.

 

Tuskaiset stressin happamoittamat hikikarpalot kohoavat otsallesi, jo ajatellessasi raskasta kyynelten tietä edessäsi. Työmatka on paitsi hidas, myös vuosi vuodelta kalliimpi, ja ruuhkaisempi. Jos et joudu ajamaan lumea tai god knows what pöllyttävän hitaan täysperävaunurekan perässä huolimatta moottoritiestä, ja viimeistään Kehä ykkösellä juuttuvasi ruuhkaan, jonka ohi kävelee mummo rollaattorilla (tsemppiä kaikille rautarouville jotka jaksavat)...

 

...on edessäsi vielä hiuksianostattavampi vaihtoehto: Odottaa lähijunaa puoli tuntia pakkasessa - se on kuitenkin myöhässä - ja nauttia ystävällisen henkilökunnan tarjoamasta asiakaspalvelusta (etenkin jos olet tummaihoinen) sekä vuosi vuodelta kallistuvista hinnoista. Paljonko se oli? neljä euroa vai viisi? Ja olet auttamattomasti myöhässä. Kokous on jo alkanut, ja pomo huutaa naama punaisena suoraa kurkkua, että antaa sit olla viimeinen kerta kun tulet tähän aikaan töihin!

 

Ongelmiisi on kehitetty ratkaisu! Ja se on energiaohjelmassani! Ja se tulee tuoksuvien kukkien maasta, Hollannista! Onko se auto? Onko se taksi? Onko se LIMUSIINI? On! Se on kaikkea sitä, ja enemmän!

Se on SUPERBUS!

 

 

Se on jo olemassa! Liian myöhäistä Lilius! Et enää saa tätä markkinoilta!

Ja se on open source! Ja sen kehittämiseen on auki kesätöitä, ja työharjoittelupaikkoja kaikentasoisille opiskelijoille! Pitäiskö hakea? Hollanti on muutenkin hyvä maa.

 

Näppäilet kännykällä limusiinin tilauskoodin, ja tilaustaksi tulee noutamaan sinut kotoasi reitin varrelta. Tai sitten vääntäydyt vain pysäkille tai lähimpään tienristeykseen, ja ovi aukeaa kohdallasi. Matkanteko on nopeaa ja mukavaa: Auto kulkee 250 kilometriä tunnissa, ja matkan aikana saatat katsella televisiota, käyttää internetiä, lukea e-lehtiä, tai vaikka nauttia miellyttävästä matkaseurasta ja kupillisesta luomukaakaota - limusiinissa on 25 paikkaa.

 

250 kilometriä tunnissa? entä päästöt?

Auto on täysin päästötön. Se kulkee sähköllä. Sähköautoja oli olemassa jo ennen bensiiniautoja, ja tekniikka on kehittynyt niistä päivistä.

 

LIMUSIINI?! WTF?! Eikö se ole kallis?

Ei. Polttoainekustannukset ovat julkisen liikenteen suurin menoerä. kun ne eliminoidaan kokonaan, voit matkustaa Keravalta Leppävaaraan eurolla, ja taksifirma silti tekee voittoa.

 

Jostainhan sen sähkönkin on tultava?

Joo. Se tulee vaikka tiestä. Moottoritiehen voidaan asentaa aurinkopaneelit.

http://www.youtube.com/watch?v=Ep4L18zOEYI

Aurinkopaneeleitakin on monenlaisia. Parikymmentä neliösenttiä paneelia tuottaa tarpeeksi vetyä (HHO -kaasua) omakotitalon tarpeisiin, jos käytetään Daniel nocera -nimisen kemistin johtaman tutkimusryhmän rekisteröimää patenttia. Ja kyseinen patentti on lisensoitavissa kohtuuhintaan.

http://www.wired.com/wiredscience/2011/03/artificial-leaf/

http://www.mit.edu/~chemistry/faculty/nocera.html

Miten energia sit siirretään tiestä autoon? No, se on insinööreistä kiinni. Tiedän, että he osaavat ratkaista tämän ongelman. Onhan tossa kuvassakin jotain ideanpoikasta, liittyen tuulivoimaan. Suomessa tehdään muuten maailman tehokkaimpia tuulivoimaloita. Viitasaarella. Keski-Suomessa. http://www.windside.com

 

Go baby go!

 

Olen ehdolla Keski-Suomen vaalipiirissä numerolla 24

 

 

Energiaohjelmani

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat