piraattituomas

Väärinkäsityksiä Kannabiksesta

 

 

Meksikon suurin huumediileri kiittää Yhdysvaltain hallitusta kannabiksen kieltämisestä: "Olen velkaa koko bisnekseni kieltolaille". - The Huffington Post

 

Kannabikseen sisältyy monia väärinkäsityksiä.

 

Monet näistä väärinkäsityksistä ja virheellisistä arvioista ovat potentiaalisesti vaarallisia. Eivät vain siistä syystä että ihmiset omivat monenlaisia mielipiteitä, varsinkin idoleiltaan, vaan myös siksi että monet kannabiksen haittavaikutuksista ovat vaikutukseltaan plasebomaisia. Lisäksi kirjoituksesi vahvistavat harhakäsityksiä kannabiksen vaarallisuudesta jotka tehostavat plasebovaikutusta. Palaan tähän myöhemmin.

 

  Monet suomalaiset ja ulkomaiset työtätekevät rehelliset veronmaksajat eliittiä myöden käyttävät vastuullisesti muitakin päihteitä kuin alkoholia. Poliisin arvion mukaan noin 500,000 suomalaista käyttää enemmän tai vähemmän säännöllisesti kannabistuotteita. Arvio perustuu tullin takavarikoimiin määriin, arvioituihin kotikasvatuksiin ja käyttöannoksiin. Näin paljoa meillä ei kuitenkaan ole työttömiä tai yhteiskunnasta vieraantuneita yksilöitä.

 

 Tämä vääristynyt stereotypiä johtuu siitä että kannabista käyttävät näkyvästi vain ne jotka eivät seurauksista kuten työnmenetyksestä välitä. Vääristymää lisää myös se että usein ne joilla ei ole perhettä, koulutusta, työkokemusta, paljoa sosiaalisia kontakteja ja/tai sisältöä elämässä, ovat valmiiksi vieraantuneita yhteiskunnasta, ovat enemmän tai vähemmän mielenterveysongelmaisia, omaavat huonon yleissivistyksen ja/tai sosiaaliset taidot ajautuvat hakemaan rentoutusta kannabiksesta vaikka se on jollain tasolla laitonta. Nämä induvidiaalit tekevät yleensä suurimman numeron päihdemieltymyksistään ja päinvastoin ne (suurin osa) jotka ovat työelämässä, maksavat veroja ja joilla on perhettä salaavat visusti mieltymyksensä säilyttääkseen elintasonsa ja sosiaaliset suhteensa.

 

  Tämä on vaarallinen stereotypia koska levitessään se aiheuttaa aiheettomia pelkoja (myös plasebo) niille jotka tuotteeseen törmäävät ja sitä kokeilevat tai päätyvät käyttämään alkoholin sijasta tai sen rinnalla.

 

 

  Suurin osa kannabiksen haittavaikutuksista johtuvat kieltolaista ja sen soveltamisesta:

  • Vainoharhat: THC on psykootti mutta kannabis sisältää itsessään toista kannabinoidia, CBD:tä joka on antipsykootti. Kieltolain ja kontroloimattomien markkinoiden ja jalostuksen seurauksena CBD on jalostettu pois monista suosituista lajikkeista. Kannbiksen vainoharhat perustuvat suurelti realiteetteihin: Kavereilta, naapureilta ja jopa lähisukulaisilta/perheeltä joudutaan salailemaan käyttöä. Kiinnijäämisen riski on jo hankintavaiheessa ja pelkkään hankintaan liittyy salailua ja kieltolain takia vainoharhaisia kauppiaita. Lisäksi on omaan terveyteensä liittyviä esimerkiksi EU:n tuottamien tutkimusten mukaan aiheettomia pelkoja kuten muistin heikkenemistä, syöpää, pitkäaikaisvaikutuksia yms. Jos kahvi olisi tänään laitonta vakavilla seuraamuksilla etkä kuitenkaan pitäisi sitä moraalisesti vääränä ja nauttisit sitä ajattelisit todennäköisesti seuraavia: "Haisenko kahville, huomaakohan työtoverini, mitä jos joku saa tietää, mitä jos poliisi ratsaa kotini ja vie kahvini". Joten huomaat kieltolakien ja niiden seurauksien itsessään tekevän ihmisistä vainoharhaisia.
  • Eristäytyminen: Päihemieltymys ja kieltolaki itsessään eristävät käyttäjän salailun ja moraalisten arvojen ja leimautumisen pelon takia. Pätee myös passivoitumiseen koska kieltolaesta johtuen käyttö tapahtuu yleensä sisätiloissa joista ei poistuta ettei kukaan huomaa. Paitsi tämä mainitsemasi marginaaliryhmä joka on jo valmiiksi vieraantunut yhteiskunnasta.
  • Kannabis ei ole toksista, ja vaikka se päihde onkin ja paljon sekä pitkään nautittuna aiheuttaa jonkin laista passivoitumista. Niinkuin kaikki päihteet jotka vaikuttavat hetkellisesti todellisuuden tajuun. Pitkään alkoholia ja jopa runsaasti kahvia nauttineilla on paljon vakavempia fyysisiä ja henkisiä terveysongelmia kuin kannabista nauttineilla. Voit itse todeta kannabiksen vaarallisuuden tästä EU:n tuottamasta raportista:http://www.emcdda.europa.eu/publications/monographs/cannabis

  • Kannabis ei lisäksi ole addiktiivista, siitä ei tule fyysisiä vieroitusoireita. Psykologin riippuvuus tietenkin syntyy rentoutumisen tarpeen kautta mutta saman asteinen ja luonteinen kuin esimerkiksi ihmiskosketukseen syntyvä psykologinen riippuvuus. Tässä Suomen valtion kantaa kannabiksen addiktiivisuudesta: http://neuvoa-antavat.stakes.fi/FI/kehittaminen/laatu/addiktiopotentiaali.htm
  • Päinvastoin kannabiksella on lukuisia terveysvaikutuksia päälimmäisinä: Syöpäsoluja tuhoava vaikutus: http://medicalmarijuanadoctors.org/cbd-and-cancer
  •  Aiheesta on kymmeniä kliinisiä tutkimuksia ja tuhansia parannettuja potilaita. Lisäksi kannabis auttaa ja ehkäisee Altzheimeria, reumaa, MS-tautia, astmaa, proriasista (ihosairaus), glaukoomaa (kaihia), unettomuutta, 2-tyypin diabetekseen, ja 97 muuhun tunnettuun sairauteen.
  • En jatka enempää tästä tässä jotta jaksat lukea analyysini loppuun asti.

 

 

 

Lisään tähän että kieltolait eivät ensinäkään ole koskaan vaikuttaneet päihteiden käyttöön muuten kuin negatiivisesti siksi että niukka tuote tuo sille enemmän ostohalua yksinkertaisesti siksi että se on harvinaista. Lisäksi kieltolait niputtavat harmittoman kannabiksen yhteen kovien huumeiden kanssa jolloin kynnys ostaa toista tuotetta toisen loputtua laskee. Alkoissa lempiviinin loputtua teille ei tarjota tilalle ekstaasia. Lisäksi kieltolait rahoittavat järjestäytynyttä rikollisuutta. Huonolaatuiset ja jatketut tuotteet tuovat lääkeyhtiöille kymmeniä tuhansia asiakkaita jotka mielellään rahoittavat toimimatonta huumepolitiikkaa ja valistustyötä kuten irtihuumeista ry:tä. Kieltolait ja ja sen seuraamukset estävät avun hakemisen niillä joilla harvoille joilla ongelmia käytön kanssa on. Kannabisvieroituksessa on lähinnä nuoria jotka ovat suostuneet hoitoon välttyäkseen seuraamuksilta. Hoitopaikoissa nuorille sitten syötetään synteettisiä voimakkaita riippuvuuksia aiheuttavia kemikaaleja kuten bentsodiapamiineja sekä tarpeettomia SSRI-lääkkeitä. Portugali dekriminalisoi kaikki huumeet jo vuonna 2001 jonka jälkeen kaikkien päihteiden käyttö on ollut tasaisessa laskussa.

 

http://www.youtube.com/watch?v=NvNUWycl6Z8

 

Kaikki päihteet lisäävät kokonaisuudessaan muidenkin mielenterveysongelmien syntyä kuin skitsofrenian ja psykoosien. Kuitenkin kuva asiasta vääristyy ja oikaistuu jos vierelle laitetaan esimerkiksi alkoholi. Kannabiksella psykoosiriski nousee 1% > 2% ja alkoholissa 1% > 4% joten siitä puhuminen kannabiksen kohdalla on naurettavaa. Lisäksi esimerkiksi alkoholipsykoosi on useimmiten kohtalokas, usein tappava. Kannabis tekee toiset hitaaksi, kuten alkoholi ja muutkin päihteet. Jatkuvan ja runsaan päihteiden käytön seurauksena on usein tajunnan himmeneminen ja muistin heikkeneminen. Tämä ei missään tapauksessa rajaudu tai korostu mitenkään kannabiksen kohdalla. Pikemmin kannabiksen eduksi.

 

Kysymys kuuluukin: Miksi turvallisemman ja jopa terveellisen päihdevaihtoehdon valitsevia vainotaan? Taustalla ovat hampun pahimmat kilpailijat kuten:

 

Aseteollisuus: Tekee ihmisistä väkivallattomia ja vastustavat sotia

Puuvillateollisuus: Ylivertaiset hamppukuidut

Lääketeollisuus: Ne 120 sairautta joilla ihmisiä nykyään rahastetaan

Poliitikot: Saavat ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan

Porvaristo metsänomistajat: Hamppu tuottaa enemmän biomassaa hehtaarilla kuin metsä

Öljyteollisuus: Biopolttoaineet ja biomuovit

Huumekartellit: Laillinen valtion säännöstelemä tuote ei tuota rikollista rahaa

Pankkiirit ja sijoittajat: Maailmankauppa hiipuisi jos tuotteiden raaka-aineet voitaisiin tuottaa paikallisesti ja kieltolait lisäävät työllisyyttä tulleissa, poliisilla ja vartiointifirmoissa.

 

Tässä vielä dokumentti aiheesta: http://vimeo.com/14693765

 

T: allekirjoittanut, eli Numero 24 Keski-Suomen vaalipiirissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat