piraattituomas

IMF suositteli Suomelle lisää yksityistämistä

IMF kokousti tällä viikolla Washingtonissa, ja päätti maailman talouden suunnan. Äänestäjiltä ei kysytty mitään. IMF suositteli eilen julkaistussa raportissaan maailman julkisen talouden tilasta Suomelle, ja koko muulle maailmalle, julkisten palvelujen yksityistämistä. Valtionvarainministeri Katainen myös suositteli yksityistämistä. Opiskelija. Lukiolainen. Jos äänestät Kokoomusta, maksat lukukausimaksuja. Kun sairastut, maksat lääkärin täyden palkan ja lääkkeiden koko hinnan, ja kun hankit oppimateriaalia, maksat kopiomaksut omasta pussistasi.

 

IMF:n sanakirjassa "yksityistäminen" tarkoittaa seuraavaa:

 

-Otetaan julkinen, valtion tai kunnan veronmaksajien rahoilla rakentama, julkinen palvelu.

 

-Koska IMF on kansainvälisten, suurten yksityisten pankkien omistama järjestö, IMF käyttää näitä pankkeja apunaan, tarjoten julkishallinnolle luottoa yksityiseltä sektorilta projekteja varten. Ostetaan obligaatioita, sijoitetaan valtionyrityksiin, jne. Rahat luodaan sijoituksia varten tyhjästä lainanoton avulla. Pidetään huolta, että kaikki velka kiertää julkiselle sektorille.

 

-Lopulta julkishallinnon on otettava lisää lainaa julkisen palvelun ylläpitoon. Tässä vaiheessa IMF suosittelee palvelun yksityistämistä - eli palvelun myymistä pilkkahintaan monikansallisille megaluokan yrityksille, joiden rahoittajina toimivat, samat pankit jotka omistavat IMF:n.

 

-Ohjelma etenee valtionvelan koon mukaan. Suomi on tässä vaiheessa siitä onnellisessa asemassa, että täällä valtionvelkaa ei ole tarpeeksi. Sitä on siis otettava lisää, ja yksityistämistä on suoritettava pikkuhiljaa. Kreikassa on jo yksityistetty lähes kaikki. Pankkiirit ovat jopa saaneet Kreikan valtiolta yksityisiä saaria, ja väestö on pakkosiirretty kodeistaan.

 

Tätä ohjelmaa IMF kutsuu rakennesoputuslainaksi. Samanlaiseksi, mitä Kreikka ja Irlanti saivat, ja mitä annetaan Afrikan maille osana "kehitysapua".

 

Rakennesopeutuslainoja on kritisoitu siitä, että ne pitävät valtion velkakierteessä.

 

Suomessa on yksityistetty vasta mm. Valtion energiayhtiö Fortum, Valtion sähköverkko Fingrid, Valtion Rautatiet, Valtion Data ja TV -verkko Digita, Posti eli Itella, Tiehallinto eli Destia, suurin osa kuntien terveyspalveluista espanjalaiselle Terveystalolle, sosiaali- ja vanhustenhoitopalveluja yrityksille, jotka pitävät vanhuksia vuoteeseen sidottuna ja pumppaavat lastenkotilapset täyteen mielialalääkkeitä, koulukyytejä taksifirmoille, jotka pitävät kuljettajiaan nälkäpalkalla, IT -hallintoa firmoille, jotka ovat kytköksissä poliitikkojen itsensä kanssa...

 

...yksityistämistä jatketaan niin kauan, kunnes kaikki pohjavesiä myöten on yksityistetty.

 

Myyty pois koko kansallisomaisuus.

 

"Ne myyvät vaikka taivaan" -kappale, joka syntyi Suomen pohjavesien yksityistämisen inspiroimana marraskuussa 2009.

 

Olisihan se perin noloa, että pankinjohtaja saa marssia presidentin ja pääministerin kansliaan, ja vaatia Suomen säätävän hänelle lain, jonka nojalla hänestä tulee vaikkapa terveyspalvelujen orjapiiskuri ja slummikeisari.

 

Sinä päätät.

 

Olen ehdokkaana Keski-Suomen vaalipiirissä numerolla 24.

 

Itsenäinen talouspolitiikka suojaa Suomea IMF:n kaltaisilta rosvoilta. Kannatan itsenäistä talouspolitiikkaa, ja itsenäistä Markkaa, toisin kuin istuvan hallituksen valtionvarainministeri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

VR:ää ei ole yksityistetty; se on valtion kokonaan omistama yhtiö, joka tekee mitä haluaa meidän kansalaisten sille kustantamalla rataverkolla päättäjien suosiollisella myötävaikutuksella.

http://www.rautatiematkustajat.fi/Kanta_liikennepo...
http://www.rautatiematkustajat.fi/Tamperekanta.pdf
http://www.rautatiematkustajat.fi/Vaalisivumme.htm

Terveisin Kalevi Kämäräinen
www.rautatiematkustajat.fi

Käyttäjän piraattituomas kuva
Tuomas Santakallio

Hyvä pointti. Se on kuitenkin YHTIÖITETTY ja muutettu osakeyhtiöksi, mikä tarkoittaa, että sen on tehtävä voittoa ihan samaan tapaan, kuin Fortumin. Periaatteessa se tarkoittaa sitäkin, että on aivan sama, jos osa siitä myytäisiin nyt heti kiinalaisille valtionvelan maksamiseksi.

Konserniajattelu ja tulosjohtaminen on yhteiskuntamme toinen suuri vitsaus.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ainakaan toistaiseksi kukaan päättäjä ei ole julkisesti ehdottanut VR:n myymistä ja keskustelu on koskenut muiden operaattoreiden sallimista rataverkolla.

Toisaalta päättäjämme ovat siinä mielessä yksinkertaisia (tai vain haluttomia), että antavat VR:n huseerata miten sattuu.

http://www.rautatiematkustajat.fi/Jokela_VR.htm

Esimerkiksi Britanniassa (missä rautatieoperointi todella on yksityistetty) junaoperaattori ei saa muuttaa yksipuolisesti edes aseman aukioloaikoja. Kysymys on lähinnä siis poliittisesta tahdosta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen
www.rautatiematkustajat.fi

Esa Nyyssönen

Kansallisomaisuutta ei pidä enää yhtään yksityistää ja mielellään voitaisiin nuo pahimmat mokat kansallisoida takaisin. Esimerkkinä Kemira GrowHow ja Soklin malmio.

Myös käynnissä olevet yksityistämiset tulee pysäyttää.

Tämä on osa sitä suurempaa skeneä, joka mielestäni on epäoikeudenmukainen. Energialla ja ruokatuotannon raaka-aineilla ei pitäisi keinotella, koska ihmiset ovat tärkeämpiä kuin numerot.

Toimituksen poiminnat